Порошенко зробив гучну заяву про українського в'язня бойовиків ЛНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив гучну заяву про українського в'язня бойовиків ЛНР

Порошенко зробив гучну заяву про українського в'язня бойовиків ЛНР

Президент України Петро Порошенко на форумі YES анонсував звільнення інваліда Володимира Жемчугова, якого тримають в полоні бойовики ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"Я можу дати вам трохи оптимізму. У нас велика надія, що завтра ми привеземо додому Жемчугова", - заявив Порошенко.
Нагадаємо, що в листопаді 2015 року Жемчугова затримали в Красному Лучі як українського диверсанта. Він приїхав на окуповану територію за речами - своїми і його мами, потім, за версією сепаратистів, підірвався на міні, втратив обидві руки і практично втратив зір.
До чоловіка не допускали до лікарні представника Червоного Хреста, а для того, щоб Жемчугов повністю не осліп, йому потрібна була операція.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ДНР заявили, що обмін полоненими можливий тільки після ухвалення Верховною Радою закону про амністію для бойовиків. У ЛНР дотримуються такої ж думки, однак Ігор Плотницький заявляв, що готовий говорити про обмін полоненими з нардепом Надією Савченко після того, як їй нададуть такі повноваження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?