Порошенко виступив із гучною і чіткою заявою про Росію і Донбас: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко виступив із гучною і чіткою заявою про Росію і Донбас: з'явилося відео

Порошенко виступив із гучною і чіткою заявою про Росію і Донбас: з'явилося відео
Джерело:  interfax.com.ua

Президент України Петро Порошенко на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії заявив, що без виконання Росією своїх зобов'язань за Мінськими угодами Україна не зробить ні кроку вперед.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Жодного кроку вперед, поки російська сторона не відведе свої війська на безпечну відстань і не здійснить заходи в сфері безпеки", - заявив Порошенко.
Він також підкреслив, що Росія не виконує Мінські домовленості.
"Україна демонструє добру волю і відповідальність і робить чіткі кроки до мирного регулювання. Що робить Росія? Нічого. Нуль. І до того ж - намагається перекинути відповідальність і вину на когось іншого", - сказав глава держави.
Порошенко нагадав, що в дорожній карті викладена послідовність кроків на політичному фронті і фронті з безпеки.
"Наша вимога проста - Росія повинна забезпечити стійке перемир'я на Донбасі. Що значить російське перемир'я, оголошене без наших друзів і партнерів з Німеччини і Франції, ми побачили за останню добу, коли нам обіцяли припинення вогню, а було більше 30 обстрілів, включно з мінометним і артилерійськими", - сказав президент.
Він також підкреслив, що Росія повинна припинити поставки на українську територію важкої артилерії, танків, регулярних військ, боєприпасів.
Ще одним важливим моментом для врегулювання ситуації на сході глава держави назвав необхідність забезпечення повного доступу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю окуповану територію Донбасу і Криму.
"Заберіть окупаційні війська, заберіть зброю. Ми врегулюємо все. Тому ще один момент - виведення російських військ з української території", - зазначив Порошенко і закцентував на необхідності встановлення контролю над кордоном.
Ще один пункт для врегулювання конфлікту, за словами президента, - це звільнення заручників і політичних в'язнів, що зараз перебувають у російських в'язницях.
"І це те, чому противиться і далі російська сторона, намагаючись довести, що Україна нібито не виконує політичну частину українських домовленостей. Це неправда. На противагу Кремлю Україна виконує свої зобов'язання", - резюмував Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, Порошенко також пообіцяв, що скоро буде звільнений український в'язень ЛНР Володимир Жемчугов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?