Як українська влада нагородила пропагандистів ЛНР: нові деталі скандалу
Категорія
Події
Дата публікації

Як українська влада нагородила пропагандистів ЛНР: нові деталі скандалу

Як українська влада нагородила пропагандистів ЛНР: нові деталі скандалу
Джерело:  online.ua

З'явилися нові деталі історії з нардепом від "Народного фронту"Вікторією Сюмар, яка в звільненому українськими військами Лисичанську Луганської області вручила нагороду ЗМІ, що пропагувало сепаратистів.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів активіст з Лисичанська, інженер Луганського обласного телебачення Олександр Кобзар.
"Такий випадок розповім. Цього літа, 6 червня, до нас приїжджала комісія з Верховної Ради під керівництвом Вікторії Сюмар - перевірити, як тут сепарські ЗМІ працюють, як наші ЗМІ. Стартували вони з Лисичанська, і ось якраз тоді трапився цей пафосний, скандальний випадок, коли Сюмар нагородила головного редактора "Акцента" на День журналіста - Ольгу Яцик", - нагадав Кобзар.
"А під час окупації "Акцент" рекламував Олексія Мозгового (один з ватажків ЛНР, убитий в травні 2015 року, - ONLINE.UA) - як "лідера народного ополчення Луганщини". Той закликав: "Вступайте в наші ряди, захищайте батьківщину! Кожен чоловік - батько, син, брат повинні встати в стрій!", - зазначив він.


За його словами, люди обурилися, намагалися до Сюмар донести, що це за ЗМІ, але вона була непохитна.
"Сюмар стала говорити, щоб громадські працівники подавали якісь папірці, і звинуватила нас у брехні. Всі були дуже розчаровані і злі на Сюмар за такі речі", - сказав активіст.
За його словами, керівництво сепаратистського ЗМІ після інциденту не змінилося, видання як і раніше агітує за Плотницького.
"Анастасія Пазиняк і тоді виконувала обов'язки директора "Акценту", і зараз. Так і сьогодні вони що творять: не лапкують "ЛНР", постійно цитують Плотницького (ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького, - ONLINE.UA)", - резюмував Кобзар.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: В Україні спокійно працюють ЗМІ, які агітували воювати за ЛНР - активіст з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?