Час настав: Порошенко звернувся до Заходу з важливим проханням
Категорія
Політика
Дата публікації

Час настав: Порошенко звернувся до Заходу з важливим проханням

Час настав: Порошенко звернувся до Заходу з важливим проханням

На думку президента України Петра Порошенка, країнам Заходу пора впровадити нові економічні санкції проти Росії, оскільки тільки вони можуть утримати керівництво РФ за столом переговорів.
Про це він заявив, виступаючи на конференції Ялтинської європейської стратегії (YES), передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Час ввести додаткові секторальні санкції проти РФ, осучаснений аналог поправки Джексона-Веніка", - підкреслив глава держави.
Порошенко зазначив, що, хоча деякі європейські бізнесмени скаржилися на свої втрати від санкцій проти РФ, їм варто сприймати їх як інвестиції в європейську безпеку.
Крім того, український президент додав, що масштабна гібридна війна ведеться не тільки проти України, а й проти Заходу.
"Це (санкції) єдиний механізм утримати Путіна за столом переговорів", - резюмував він.
Нагадаємо, що поправка Джексона-Веніка до Закону про торгівлю в США була ухвалена в 1974 році, і її головним завданням було обмеження торгівлі з країнами, які перешкоджають еміграції і порушують права людини. Дію цієї поправки щодо Росії було скасовано лише в листопаді 2012 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко розповів, що потрібно нашій країні від Європи в першу чергу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?