Вибори в Росії: названо найважливіше порушення з боку Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Росії: названо найважливіше порушення з боку Путіна

Вибори в Росії: названо найважливіше порушення з боку Путіна
Джерело:  online.ua

Російський фінансист і блогер Слава Рабинович зазначив, що до виборів у Держдуму Росії не допущені кандидати з багатомільйонною підтримкою виборців, що є грубим порушенням законодавства.
Про це Слава Рабинович розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За його словами, це, в першу чергу, стосується відомого опозиціонера Олексія Навального.
"До виборів не допущені кандидати, за яких раніше голосували мільйони людей. Наприклад, Олексій Навальний. Його партія "Прогрес" була зареєстрована. Якби він балотувався в Думу, то він би отримав найбільшу кількість голосів. Ми пам'ятаємо, що він отримав в Москві більше третини всіх голосів від тих, хто прийшов на вибори мера міста", - сказав експерт.
Він також підкреслив, що російська влада відмовляється виконувати рішення ЄСПЛ, які зобов'язують ЦВК включити Навального в передвиборчі перегони.
"Як можна називати легітимними вибори, коли така велика партія з найпотужнішим лідером не допущена до процесу?! Це ж пряме порушення "Закону про вибори", адже Європейський суд з прав людини прийняв рішення на користь Навального проти судів Росії. Навальний подав відповідні документи до Верховного Суду РФ, але до сих пір не отримав відповіді. Це порушення Конституції РФ і міжнародного права. Тобто ігнорується рішення ЄСПЛ щодо Олексія Навального", - сказав Слава Рабинович.
"Тому я не визнаю не тільки результатів цих виборів, але і самі вибори до їх початку", - резюмував він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Путіна потрібно судити, а на виборах в Росії можливі два ходи - Слава Рабинович

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?