Не загравайте з Росією: Україна пригрозила ПАРЄ великою проблемою
Категорія
Політика
Дата публікації

Не загравайте з Росією: Україна пригрозила ПАРЄ великою проблемою

Не загравайте з Росією: Україна пригрозила ПАРЄ великою проблемою
Джерело:  interfax.com.ua

Глава делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв вважає, що якщо Росію відновлять в правах, Україна і ряд інших країн призупинять свою роботу в ПАРЄ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Ар'єва "Інтерфакс-Україна".
Нагадаємо, що в кінці січня 2015 року ПАРЄ через анексію Криму та агресію РФ на Донбасі ухвалила резолюцію, в якій позбавила делегацію РФ права голосу, права участі в роботі статутних органів і в моніторингу виборів. У відповідь на це російська делегація до кінця 2015 року покинула Асамблею. Станом на вересень 2016 року Росію не відновили.
"Не можу розписуватися за інших. Але, наскільки мені відомо, хочуть піти і інші делегації. Вони не сприймуть повернення представників РФ в ПАРЄ за принципом "широко закритих очей", - сказав політик.
Глава української делегації наголосив, що голова ПАРЄ Педро Аграмунт хоче, щоб всі 47 делегацій Ради Європи працювали в сесійній залі, в тому числі і Україна, і Росія.
"Але, очевидно, що так не буде," - зазначив Ар'єв.
Він також заявив, що українська сторона наполягатиме на збереженні обмежень для російської делегації, які існували раніше, до виконання вимог Ради Європи.
"Також ми наполягатимемо на тому, щоб не приймати делегатів з Державної Думи і Ради Федерації, які будуть обрані голосами окупованій території", - сказав український парламентарій.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба сказав, що в Парламентській асамблеї Ради Європи є група впливових людей, які хочуть зняти санкції з Росії і повернути російську делегацію в зал засідань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?