Україна отримає гроші від ЄС, але не просто так: Гройсман повідомив умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримає гроші від ЄС, але не просто так: Гройсман повідомив умови

Україна отримає гроші від ЄС, але не просто так: Гройсман повідомив умови
Джерело:  interfax.com.ua

Глава уряду Володимир Гройсман пояснив, що для отримання 600 млн євро макрофінансової допомоги Євросоюзу необхідно, щоб в парламенті України ухвалили два закони.
Про це він заявив в ході брифінгу з віце-президентом Єврокомісії з євро- та соціального діалогу Валдісом Домбровскісом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Це питання прийняття закону про незалежного регулятора на ринку комунальних послуг ... який є вже в парламенті і стоїть (в порядку денному - ред.) на четвер, і я сподіваюся, що він буде прийнятий", - сказав прем'єр-міністр.
Серед іншого Гройсман також наголосив на необхідності приведення Верховною Радою України законодавства, що стосується торгових обмежень з країнами Євросоюзу, у відповідність з Угодою про асоціацію.
"Друге питання - це торгові обмеження, які були введені Україною, і за якими необхідно визначитися щодо відповідності їх Угоді про асоціацію. Там є певні проблеми, пов'язані з тим, що закон, який був прийнятий парламентом, має певні ознаки порушення цієї угоди, і що необхідно виправити", - підкреслив глава уряду.
Він додав, що для вирішення проблеми того, "яким чином врегулювати це питання, щоб ми привели українське законодавство щодо наших торгових відносин з Європейським Союзом, а з іншого боку зберегти наш національний інтерес", проведуть консультації з нардепами.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко раніше висловлював упевненість в тому, що від країн ЄС Україні перш за все потрібна солідарність і єдність, а не гроші і зброя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?