У Росії суд виніс несподіване рішення щодо "української" справи
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії суд виніс несподіване рішення щодо "української" справи

У Росії суд виніс несподіване рішення щодо "української" справи

У Росії рішенням суду постановили виплатити компенсацію за незаконне переслідування виправданих фігурантів справи про пофарбування зірки на московській висотці в кольори прапора України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
"Фігуранти справи вимагали понад 3 млн рублів за незаконне кримінальне переслідування. В свою чергу, представник прокуратури заявила, що вважає за можливе компенсувати молодим людям втрачений заробіток з розрахунку середньої заробітної плати по Москві", - йдеться в повідомленні Таганського суду.
Відзначимо, що серед чотирьох виправданих руферів отримана компенсація була розподілена таким чином: Євгенія Короткова отримала 1,2 млн руб (близько 456 тис грн), Анна Лепешкіна, - 835 тис руб (близько 317 тис грн), Олександр Погребов, - 767 тис руб (близько 292 тис грн), Олексій Широкожухов, - 476 тис (близько 181 тис грн).
Нагадаємо, 20 серпня 2014 року на шпилі висотки на Котельничеській набережній в Москві вивісили прапор України і пофарбували половину зірки, що вінчає будівлю, в синій колір. Відповідальність за фарбування взяв український екстремал, відомий під ніком Mustang Wanted, який тепер перебуває в розшуку в Росії.
Короткову, Лепешкіну, Погребова і Широкожухова затримали за звинуваченням у вандалізмі і хуліганстві, але виправдали їх 10 вересня 2015 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, Mustang Wanted зняв на відео підкорення гігантського баштового крана в Дубаях висотою 452 метри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?