Бойовики ЛНР-ДНР і Росія вперлися в найважливішому питанні: Кучма розкрив деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики ЛНР-ДНР і Росія вперлися в найважливішому питанні: Кучма розкрив деталі

Бойовики ЛНР-ДНР і Росія вперлися в найважливішому питанні: Кучма розкрив деталі
Джерело:  interfax.com.ua

Екс-президент і представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма розповів, що представники Росії і бойовиків так званих ЛНР і ДНР виступили проти створення підгрупи з повернення під контроль українського уряду ділянки кордону з Росією на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
«Тому що (представники РФ і проросійських бойовиків - ред.) прекрасно розуміють, якщо кордон буде наш, то вирішуються й багато інших проблем. В першу чергу, пов'язані з поставками озброєнь», - пояснив Кучма.
Відзначимо, що в рамках Тристоронньої контактної групи працюють чотири підгрупи: з питань безпеки, економічних, гуманітарних та політичних питань.
26 серпня український представник в гуманітарній підгрупі Контактної групи Ірина Геращенко розповіла про необхідність створення п'ятої підгрупи з повернення контролю Києва над українсько-російським кордоном на Донбасі.
Як повідомляв ONLINE.UA, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що наступне засідання Контактної групи заплановано на 20 вересня, і на ньому планують розглянути питання відведення сторін конфлікту від лінії розмежування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?