Парубій озвучив найпозитивніший прогноз по безвізу з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій озвучив найпозитивніший прогноз по безвізу з ЄС

Парубій озвучив найпозитивніший прогноз по безвізу з ЄС
Джерело:  УНН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розповів, що вже 3-6 жовтня Європарламент може розглянути питання надання Україні  безвізового режиму  з країнами Євросоюзу.


Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.


Парубій пояснив, що на 29 вересня заплановане засідання профільного комітету, де, крім імплементації механізму призупинення безвізового режиму, повинні розглянути безвізовий режим з Україною.


"Якщо 29 вересня комітет зможе вийти на позитивне рішення, то президент Європейського парламенту запевнив мене, що в перший тиждень пленарної роботи Європейського парламенту, а це з 3 по 6 жовтня, це питання буде винесено на порядок денний. І ні в кого немає сумнівів, що воно набере необхідну кількість голосів", - запевнив голова Ради.


Він додав, що питання безвізового режиму може бути вирішене в першому тижні жовтня, що є найоптимістичнішими варіантом для України.


Нагадаємо, комісар Євросоюзу з питань розширення і європейської політики сусідства Йоханнес Хан заявив, що рішення про введення Євросоюзом безвізового режиму з Україною знаходиться в кінцевій стадії.


Як повідомляв ONLINE.UA, президент України  Петро Порошенко висловлював надію на те, що питання безвізового режиму України з Євросоюзом може бути вирішене вже в жовтні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?