Розширення списку санкцій проти Росії: Порошенко розповів подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Розширення списку санкцій проти Росії: Порошенко розповів подробиці

Розширення списку санкцій проти Росії: Порошенко розповів подробиці
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко розповів, кого хоче додатково  внести в список економічних санкцій проти Росії.


Про це він заявив в ході засідання Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента.


"Обмежувальні заходи, зокрема будуть застосовуватися до підприємств російського військово-промислового комплексу, фінансовим установам, які забезпечують підтримку терористичних організацій так званих ЛНР/ДНР, до компаній морських і авіаційних перевезень, які працюють з окупованої частиною України в Криму. Йдеться і про компанії -оператори, судна і літаки, які нахабно порушують українське законодавство, відвідуючи порти, незважаючи на сувору заборону, яку видала Україна", - сказав Порошенко.


Також, на його думку, до списку санкцій необхідно внести осіб, які візьмуть участь у виборах до Держдуми РФ в Криму. "Нам необхідно домовитися, що ті особи, які будуть оголошені так званими переможцями на незаконних виборах в Держдуму в Криму, які будуть проходити 18 вересня, також повинні зайняти гідне місце в списку санкцій", - підкреслив президент.


Він пояснив, що це питання вже було обговорено і опрацьовано в Кабміні, Нацбанку, СБУ та деяких інших структурах. Доопрацювання списку санкцій глава держави доручив секретарю РНБО Олександру Турчинову.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Євросоюз ще на півроку продовжив санкції проти 146 громадян різних країн і 37 юридичних осіб, що підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?