Гройсман показав, скільки Україна отримає і витратить в 2017-му: з'явилася інфографіка
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман показав, скільки Україна отримає і витратить в 2017-му: з'явилася інфографіка

Гройсман показав, скільки Україна отримає і витратить в 2017-му: з'явилася інфографіка

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

 показав основні статті прибутків та видатків, передбачених у проекті держбюджету на 2017 рік.


Про це повідомляє ONLIINE.UA з посиланням на офіційну сторінку прем'єра.

У проекті головного фінансового документу країни передбачені прибутки на рівні 712,5 млрд грн, та видатки у 790 млрд грн. Очікується, що дефіцит бюджету складе 77,5 млрд грн - 3% ВВП.

Проектом також передбачається зростання мінімальної зарплати та прожиткового мінімума на 10% (до 1762 грн) при збільшенні видатків на соціальну сферу на 35 млрд грн.

Одним з пріоритетів названа оборона та безпека країни, видатки на неї складають 5% ВВП.

Ще одна приорітетна стаття – дороги та енергоефективність: на ремонт доріг передбачено витратити 14,2 млрд грн, а також очікується залучення коштів міжнародних донорів до 27,2 млрд грн. На енергоефективність передбачено виділити 800 млн грн, від міжнародних донорів очікують до 3 млрд грн.

На освіту Кабмін запропонував витратити 145,1 млрд грн, на 17% більше, ніж поточного року. При тому до кінця року планується підвищення зарплати вчителям у середньому на 1475 грн, а на стипендії виділяється на 576 млн грн більше.

Також передбачено і зростання зарплат медицинських працівників: МОЗ отримає 58 млрд грн, з них майже 6 млрд на централізовану закупівлю медикаментів.

Ще один приорітет держбюджету — культурна сфера, на неї пропонується виділити 3,028 млрд грн, при тому на проведення Євробачення передбачено 455 млн грн і 500 млн грн закладено на створення та розповсюдження національних фільмів.

На дипломатичну службу уряд пропонує виділити 4 млрд грн, що на 1 млрд більше ніж цього року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Кабмін затвердив проект Держбюджету-2017 і спрямував його на розгляд Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?