Луценко з дірявою склянкою пояснив проблеми України: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко з дірявою склянкою пояснив проблеми України: опубліковано відео

Луценко з дірявою склянкою пояснив проблеми України: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор України  Юрій Луценко  на прикладі склянки показав, як розкрадають бюджет України.


Це він зробив в ході конференції YES Ukraine 2016, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео "112.ua".


За словами Генпрокурора, "рахувати кількість заарештованих і посаджених злочинців", - лише мала частина його роботи. Також він взяв у руки діряву склянку, налив в неї воду і, порівнявши її з українським бюджетом пояснив: "Україна потребує води. Наш бюджет порожній, зарплата звичайного вчителя - $150 в місяць. Бюджет - розкрадений попередньою владою і не наповнюється через корупцію та олігархічні монополії сьогодні. Люди хочуть цю воду, але бюджет України - дірявий".

"Тут на дні - "Нафтогаз", і це - "справа Онищенко", "справа Злочевського"... Тут - "бурштинова мафія" - $800 тис "кешу" в день. Тут - розкрадена земля, 1,5 тис гектарів в Києві ми повернули, 570 гектарів в Харкові - повертаємо... Тут - ліс, і інші природні багатства України, і стакан при цьому - порожній. Мені нема чого віддати вчителю, вченому, солдату", - зазначив Генпрокурор.


"Завдання повинні бути загальними, а не тільки - перед генпрокурором, а й перед урядом, парламентом, опозицією, коаліцією - щоб закривати ці "дірки" - законодавчо, щоб неможливо було красти за наявними схемами... Інакше - я буду заарештовувати одних, а на їх місце прийдуть інші", - підкреслив Луценко.



Як повідомляв ONLINE.UA,  Юрій Луценко найближчим часом планує провести допит президента України Петра Порошенка в рамках розслідування злочинів проти Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?