Прем'єр Словаччини зробив скандальну заяву про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Словаччини зробив скандальну заяву про Україну

Прем'єр Словаччини зробив скандальну заяву про Україну

Прем'єр-міністр головуючої в Євросоюзі Словаччини Роберт Фіцо заявив, що в області виконання Мінських домовленостей щодо врегулювання  конфлікту на Донбасі  Україна робить менше, ніж Росія.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


"Говорячи про реалізацію мінських домовленостей, важливо чітко зауважити, що обидві сторони порушують їх. Насправді, якщо б ми провели інвентаризацію того, як Україна виконує їх, треба було б сказати, що Україна виконує їх навіть менше, ніж Росія", - сказав Фіцо.


Також глава уряду Словаччини заявив: "неправда, що Україна є хорошим хлопцем, а Росія - поганим".


На його думку, економічні санкції, введені проти РФ країнами Євросоюзу і США, не вплинули на Росію. "Санкції завдають шкоди Росії і ЄС, і допомагають Сполученим Штатам. Я проти них, але в той же час я не буду порушувати єдність ЄС через це", - сказав Фіцо.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив необхідності внесення змін до Конституції України після встановлення "режиму тиші" на Донбасі.


Пізніше  глава МЗС України Павло Клімкін пояснив його слова поганим перекладом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?