Помилка США сильно обурила Росію: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Помилка США сильно обурила Росію: з'явилися подробиці

Помилка США сильно обурила Росію: з'явилися подробиці

Літаки міжнародної коаліції проти ІГІЛ, очолюваної США, помилково завдали удару по позиціях сирійської армії, сплутавши їх з бойовиками "Ісламської держави".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Повідомляється, що чотири літаки коаліції - два F-16 і два А-10, увійшли в повітряний простір Сирії з боку Іраку для бомбардування позицій ІГІЛ в районі аеропорту Дейр-ез-Зур, який бойовики 17 вересня намагалися відбити в урядових військ.

Російське Міністерство оборони заявило про 62 загиблих солдатів президента Асада і не менше 100 постраждалих в результаті авіанальоту. При цьому в Міністерстві заявили, що інцидент став "прямим наслідком небажання американської сторони координувати свої дії з Росією проти терористичних угруповань в Сирії".

У Пентагоні висловили жаль через допущену помилку.

"Ми поки що намагаємося вивчити всі обставини, і якщо ми помилково вдарили по позиціях сирійської армії, ми шкодуємо про це, особливо про загублені життя", - заявив представник Міноборони США Пітер Кук.

"Ми розглянемо всі аспекти цієї операції, щоб визначити, які уроки мають бути засвоєні. У той же час, сили коаліції будуть продовжувати прагнути до повної поразки ІГІЛ", - додав він.

Проте Росія скликала екстрене засідання Ради безпеки Організації об'єднаних націй в зв'язку з ударами міжнародної коаліції по позиціях військових Асада.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше журналісти російського пропагандистського телеканалу Russia Today потрапили під обстріл в прямому ефірі, висвітлюючи події в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?