Вибори Росії в Криму: Україні дали пораду, як відповісти Кремлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори Росії в Криму: Україні дали пораду, як відповісти Кремлю

Вибори Росії в Криму: Україні дали пораду, як відповісти Кремлю
Джерело:  online.ua

Український політолог Євген Магда, коментуючи  заяву української делегації в ПАРЄ про можливе призупинення работи, підкреслив, що Україна в світі проходять в окупованому Криму виборів до Держдуми РФ слід максимально жорстко працювати на дипломатичному фронті.


Про це Магда написав у своїй статті для ONLINE.UA.


"Українська влада вирішила превентивно реагувати на підступи Росії. Петро Порошенко і Павло Клімкін закликали цивілізований світ не визнавати повноваження нового скликання російської Державної Думи, а українські парламентарії превентивно заявили про готовність залишити осінню сесію ПАРЄ, якщо та визнає повноваження російської делегації. Крок виглядає неоднозначним, оскільки кілька сесій поспіль українська делегація успішно боролася проти визнання повноважень російської делегації. Проте в Раді Європи, як нещодавно зазначив український посол Дмитро Кулеба, є досить впливових політиків, які підтримують повернення Росії. У будь-якому випадку рішення буде за українською делегацією в ПАРЄ, яка працює злагоджено ", - зазначив експерт.


За його словами, Україна повинна вести максимально жорстку лінію і домагатися визнання нелегітимності російських виборів в Криму.


"У ситуації, коли Захід воліє демонструвати гнучкість позиції і толерантність, які лише зрідка розбавляються" глибоким занепокоєнням ", в України не залишається іншого вибору, як вести максимально жорстку лінію. Протистояння з Росією триває, і офіційний Київ не може дозволити собі розкіш іти на поступки або давати слабину. Авангардом в боротьбі за визнання нелегітимності виборів в Думу можуть стати кримські татари, які знову переживають політичні переслідування і вирішили бойкотувати думський фарс", - написав Магда.


Нагадаємо, що  вибори в Держдуму РФ проходять 18 вересня.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Російські вибори в Криму: Україна і Захід готують різні відповіді Путінові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?