Україна не справляється з важливим планом: з'явився прогноз економіста
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна не справляється з важливим планом: з'явився прогноз економіста

Україна не справляється з важливим планом: з'явився прогноз економіста
Джерело:  online.ua

Економіст, президент асоціації українських банків Олександр Сугоняко прогнозує, що Україна не влізе в запланований дефіцит бюджету.


Про це Сугоняко розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


За словами експерта, 1 млрд доларів від МВФ піде на золотовалютні резерви країни і допоможе лише підтримати курс національної валюти.


"Кошти МВФ підуть до золотовалютних резервів країни. Вони можуть використовуватися для підтримки курсу. Однак рішення МВФ означає зелене світло для отримання інших кредитів. Зараз уряд може отримати один мільярд від США (держгарантії США під нові українські євробонди - ONLINE.UA). Ці гроші можна використовувати для латання дірок у дохідній частині бюджету. Це допоможе владі більш-менш спокійно пройти цей рік і отримати додаткові важелі для утримання курсу", - сказав Сугоняко.


"Але не треба забувати, що більш ніж 17 млрд доларів протягом останніх двох років Українці вивели з банківської системи. Цей мільярд виглядає ніяково на тлі 17 млрд", - додав він.


Економіст проаналізував показники 2016 року і констатував, що лише за 7 місяців дефіцит бюджету становить більше половини від граничного.


"Запланований граничний дефіцит бюджету на 2016 рік майже 84 мільярди гривень (відзначимо, доходи бюджету на 2016 рік плануються на рівні майже 602 мільярдів гривень, тоді як витрати - майже 675 млрд - ONLINE.UA). За перші 7 місяців 2016 майже 50 млрд дефіциту вже є. Чи можемо говорити, що до кінця року він буде рости. Наскільки? Важко сказати, і в заплановані рамки навряд чи влізе, дефіцит перевищить запланований", - підкреслив Сугоняко.


Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Багато банків в Україні чекає ліквідація - економіст про кредит МВФ, бюджет і перспективи країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?