Загибель заступника голови АП: з'явилася гучна подробиця від поліції
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель заступника голови АП: з'явилася гучна подробиця від поліції

Загибель заступника голови АП: з'явилася гучна подробиця від поліції
Джерело:  Сьогодні

У поліції заявили, що однією з версій загибелі заступника голови Адміністрації президента Андрія Таранова розглядається вбивство, наразі правоохоронці шукають свідків трагедії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сегодня", яке цитує свої джерела в правоохоронних органах.
Нагадаємо, що близько 14:00 18 вересня біля Гаванського мосту гідроцикл, яким керував чиновник, з невідомих причин зіткнувся з баржею. Відповідно до джерел ЗМІ в МВС і ДСНС, Таранов отримав травми, несумісні з життям.
"По приїзду на місце події ми застали таку картину: тіло загиблого було на березі. Його доставили туди на іншому гідроциклі, яким управляли чи знайомі загиблого, чи випадкові відпочиваючі", - розповіли силовики.
За їх словами, чоловік врізався на своєму транспорті баржу, що проходила, причому удар був настільки сильним, що гідроцикл позбувся керма.
"Загиблий не потонув, був на поверхні води. На його гідроциклі не було керма, це говорить про те, що був дуже сильний удар. Не виключено, що трагедія сталася через те, що удар однієї з хвиль припав з боку від гідроциклу: в цей момент транспорт стає тимчасово некерованим. До речі, на тому місці, де сталося зіткнення, є попереджувальні водні знаки, що на певних місцях потрібно зменшити швидкість. Якщо її не знижувати, то поява хвилі гарантована", - розповів журналістам джерело в одному з відомств.
За фактом загибелі Таранова відкрито кримінальне провадження. У числі основних версій, крім нещасного випадку, - умисне вбивство або фізичне усунення, замасковане під нещасний випадок.
"Один з ключових питань, на які зараз повинні відповісти експерти-криміналісти, - технічний стан гідроцикла", - повідомили в поліції.
За словами рятувальників, НП з гідроциклами - рідкість: "Останній схожий випадок стався кілька років тому. Тоді гідроцикл протаранив катер, загинули хлопець і дівчина. У цього транспорту занадто потужні двигуни - від 150 до 250 кінських сил, тому можна не впоратися з керуванням".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко розповів про своє потрясіння і величезний жаль у зв'язку зі смертю заступника глави Адміністрації президента Андрія Таранова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?