Бойовики ДНР крупно прокололися на черговій брехні про "атаки ЗСУ"
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР крупно прокололися на черговій брехні про "атаки ЗСУ"

Бойовики ДНР крупно прокололися на черговій брехні про "атаки ЗСУ"
Джерело:  online.ua

Координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук розповів, як бойовики так званої ДНР заявили про обстріл з боку ЗСУ мінометами 80 мм калібру, яких ніколи не було на озброєнні української армії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Тимчука.
Депутат пояснив, що бойовики ігнорують "режим припинення вогню", який повинен був набути чинності з 1 вересня, але, не дивлячись на який, тривають обстріли зі станкових гранатометів, кулеметів великого калібру, мінометів 82 і 120 мм калібру, БМП, БТР.
"Здійснюючи інформаційне прикриття цих дій, керівництво терористичних організацій «Л-ДНР» заявляє про «зрив мирних домовленостей» з боку України - так в ДНР за минулу добу «нарахували» 90 обстрілів з боку ЗСУ, а також спроби нібито наступальних дій з застосуванням бронетехніки (в реальності сили АТО дотримуються «режиму тиші»). Характерно, що, згідно із заявою «заступника командувача ОК ДНР» Басуріна, українськими військами по території «ДНР» «було випущено 42 міни калібру 80 мм», тоді як на озброєнні ЗСУ та інших збройних формувань України ніколи не було і немає мінометів калібру 80 мм", - підкреслив Тимчук.
Найбільш гарячими точками АТО залишається район Авдіївки, Світлодарська дуга, околиці Горлівки, Мар'їнки. Крім збройних провокацій, терористи проводять розвідку одразу на декількох ділянках, а також використовують ДРГ для організації диверсій. "Ці ДРГ в основному складаються з кадрових російських військовослужбовців військ спеціального призначення та підрозділів військової розвідки, хоча епізодично використовуються і «змішані» групи, з включенням «місцевих кадрів», які пройшли навчання під керівництвом інструкторів ЗС РФ", - підкреслив Тимчук.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажок ДНР Олександр Захарченко лицемірно заявив, що бойовики не стріляють по позиціях української армії, а ЗСУ ведуть обстріли по позицій бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?