Грошова "заначка" Кремля закінчиться вже скоро: з'явився чіткий прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Грошова "заначка" Кремля закінчиться вже скоро: з'явився чіткий прогноз

Грошова "заначка" Кремля закінчиться вже скоро: з'явився чіткий прогноз
Джерело:  online.ua

Російський фінансист і блогер Слава Рабинович

вважає, що дефіцит бюджету Росії перевищує запланований настільки, що РФ витратить гроші Резервного фонду вже в найближчі місяці.


Про це Слава Рабинович розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Про Резервний фонд не може бути й мови в 2018 році. Резервний фонд буде витрачено повністю або в кінці 2016 року, або на початку 2017 року. Після цього почнуть витрачати ФНБ", - сказав експерт.


"Справа в тому, що дефіцит бюджету РФ - десь півтрильйона рублів на місяць за останні 6-9 місяців. Бюджетний дефіцит +/- 3% від ВВП. В реальності, звичайно, десь 5% ВВП. Просто через невиконання "травневих указів" президента - і через неіндексацію пенсій, і за рахунок будь-яких інших скорочень, бюджет напівофіційно секвестрували десь на 2% ВВП. Тому за фактом у нас дефіцит 5% від ВВП. Дефіцит бюджету покривають з Резервного фонду. У 2017 році перейдуть до витрати ФНБ", - пояснив він.


Після цього, за словами Слави Рабиновича, влада почне витрачати золотовалютні резерви, проте з урахуванням такої динаміки країна швидко перетвориться на банкрута.


"Після ФНБ візьмуться за золотовалютний резерв. Але фінансові ринки так не грають. Вони дивляться на майбутнє, на напрям динаміки. Тому, дивлячись в майбутнє, будь-який школяр може порахувати, коли РФ стане банкрутом", - резюмував фінансист.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Пока режим Путина не снесут, Россия будет превращаться в Зимбабве - Слава Рабинович

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?