Самі ж хочете виборів: Європу спіймали на лицемірстві щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Самі ж хочете виборів: Європу спіймали на лицемірстві щодо Донбасу

Самі ж хочете виборів: Європу спіймали на лицемірстві щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Віце-спікер Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко вважає такими, що суперечать один одному вимоги Європарламенту про проведення виборів на Донбасі і заборону на відвідування європейськими депутатами окупованих територій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Геращенко.
За словами українського парламентарія, візит євродепутатів готувався ще з травня, були продумані всі маршрути, в Європарламенті навіть затвердили програму візиту, але в останній момент Європарламент заборонив своїм членам їхати на Донбас.
"У нас великі питання до наших європейських колег: а як же ви наполягаєте на проведенні виборів на територіях, де вашим співробітникам небезпечно перебувати навіть годину? А як там будуть перебувати спостерігачі, мовчу вже про безпеку виборчих дільниць... Там живуть тисячі українців - хто подбає про їхню безпеку? Чи вибори потрібні лише для галочки, а не справжні?", - зазначила Геращенко.
"Очевидно, що це - подвійні стандарти, і ми будемо говорити про це на кожній міжнародній зустрічі!", - додала вона.
Перший віце-спікер подякувала трьом депутатам європарламенту - Ребеці Хармс, Міхаелеві Боню і Яромирові Штетину, які прийняли рішення їхати, "які сказали, що їм соромно за таке рішення президентського комітету і, незважаючи ні на що, поїхали на власні очі побачити "перемир'я".
"Наш візит почався з Дніпра, з лікарні імені Мечникова. За два роки тут врятували 2 тисячі наших солдатів. І сьогодні реанімація забита дуже важкими пораненими... Всі вони доставлені після чергового проголошення режиму тиші, вже у вересні. Режим тиші щодня порушується бойовиками", - розповіла вона.
"Європейські колеги були шоковані характером побачених ран... У лікарні європейським депутатам показали колекцію куль, осколків від мін і "Градів", які витягли з понівечених молодих українців, які захищають європейські цінності - право на свободу, незалежність і гідність", - додала Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій розповів, що уже 3-6 жовтня Європарламент може розглянути питання надання Україні безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?