Грузія теж проти: дипломати пояснили, чому вибори в Росії незаконні
Категорія
Світ
Дата публікації

Грузія теж проти: дипломати пояснили, чому вибори в Росії незаконні

Грузія теж проти: дипломати пояснили, чому вибори в Росії незаконні

Грузія висловила свій протест у зв'язку з відкриттям Росією «виборчих дільниць» і проведення виборів до Держдуми РФ на окупованих територіях Південної Осетії і Абхазії.
Про це йдеться в заяві грузинського МЗС, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
Дипломати зазначили, що ЦВК Росії незаконно вніс до списків виборців 114 тисяч жителів окупованих регіонів.
«Москва грубо порушила фундаментальні норми міжнародного права», - підкреслили в МЗС Грузії.
Також дипломати нагадали, що жителі Абхазії і Південної Осетії абсолютно незаконно брали участь і в попередніх парламентських і президентських виборах Росії 2011-2012 років.
Грузинський МЗС закликав міжнародне співтовариство "дати відповідну оцінку і відреагувати на чергові незаконні дії Росії в окупованих нею регіонах, спрямовані на порушення суверенітету і територіальної цілісності Грузії».
При цьому громадяни Росії, які проживають в Грузії, могли взяти участь у голосуванні, якщо вони виїхали в інші країни, в тому числі до Вірменії, де відкриті виборчі дільниці.
Відзначимо, що між Росією і Грузією немає дипломатичних відносин. Після війни між країнами в колишній будівлі посольства Росії в Тбілісі працює секція інтересів Росії при посольстві Швейцарії.
Тим часом про незаконність «виборів» в Держдуму РФ на території окупованого Криму раніше заявили і в Україні.
Раніше президент Петро Порошенко закликав країни «Великої сімки» та Європейського Союзу не визнавати легітимність парламентських виборів РФ.
Про невизнання російських виборів в Криму вже заявили США, Румунія, Данія, Естонія, Литва.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в соцмережах висміяли "несподівані" результати виборів до Держдуми РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?