Україна увійшла до трійки кращих країн на Паралімпіаді-2016
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна увійшла до трійки кращих країн на Паралімпіаді-2016

Україна увійшла до трійки кращих країн на Паралімпіаді-2016
Джерело:  online.ua

Збірна України посіла третє місце в медальному заліку XV Літніх Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.
Як повідомляє ONLINE.UA, Україна зберегла третє місце в заочній боротьбі зі збірною США.
У заключний день змагань наші паралімпійці не брали участь в змаганнях, а американські спортсмени боролися за медалі у трьох фіналах. І ніде не завоювали "золото".
У фінальному матчі змагань з регбі на колясках американці у впертій боротьбі поступилися Австралії в другому овертаймі (58:59).
У легкій атлетиці американські спортсмени брали участь в двох марафонах - чоловічому і жіночому в класі T52 / 53/54.
Дивіться: В Рио завершились Паралимпийские игры-2016: видео церемонии закрытия
І якщо в чоловічому американці не боролися за медалі, то в жіночому одразу чотири американки йшли в групі лідерів. Переможницю Паралімпіади визначив фотофініш. Китаянка Ліхонь Зоу на частки секунди випередила американку Тетяну Макфадден. Третя - ще одна американка Аманда МакГрорі.
США так і залишилися з 40 золотими медалями на четвертому місці, програвши Україні одну золоту медаль.
Відзначимо, що медальний залік впевнено виграв Китай. За 11 днів паралімпійці з Піднебесної завоювали 239 медалей, з яких 107 золотих. На другому місці - Велика Британія. Остров'яни здобули 64 золотих нагороди та 107 загалом. Треті - ми. Четверті - Штати. А п'яті - збірна Австралії.



Цікаво, що господарі наступної Паралімпіади японці залишають Ріо без золотих медалей. Паралімпійці країни Сонця, що сходить, завоювали 24 медалі (10 срібних і 14 бронзових).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?