Україна винесла гучне рішення щодо виборів у Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна винесла гучне рішення щодо виборів у Росії

МЗС України
Україна винесла гучне рішення щодо виборів у Росії

Україна не визнає легітимними повноваження більшості депутатів Державної думи РФ, обраних на виборах 18 вересня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву МЗС України.
Зовнішньополітичне відомство в черговий раз нагадало, що "Україна рішуче засуджує організацію Російською Федерацією на території тимчасово окупованих нею Автономної Республіки Крим та м.Севастополь виборів в Державну Думу Федеральних Зборів РФ сьомого скликання", і нагадало про порушення з боку РФ ряду її міжнародних зобов'язань.
У МЗС пояснили, що в результаті проведення таких виборів легітимність втратили не тільки 4 "депутати Держдуми", обрані в Криму за мажоритарною системою, але також всі депутати, обрані за партійними списками.
"Внесення Росією території України в єдиний федеральний виборчий округ... є грубим порушенням фундаментальних норм і принципів міжнародного права. У зв'язку з цим результати голосування і повноваження... 225 парламентаріїв, обраних за пропорційною системою, є нікчемними і нелегітимними, що ставить під сумнів легітимність усієї Державної Думи", - заявили у Клімкіна.
Київ також звернувся до міжнародних партнерів з проханням приєднатися до України в питанні невизнання російських виборів.
"В Україні розраховують на послідовність наших партнерів і їх відданість міжнародному праву і повазі територіальної цілісності і суверенітету України. Закликаємо не визнавати результати виборів в Державну Думу Федеральних Зборів РФ в частині голосування на території окупованого Кримського півострова", - йдеться в заяві.
Також Україна розраховує на розширення міжнародних санкцій відносно Криму: "Україна передасть також усім своїм міжнародним партнерам перелік осіб, безпосередньо причетних до організації виборчого фарсу в Криму, і тих, хто брав участь в незаконних виборах, для включення їх в санкційні списки".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в в соцмережах висміяли проходження одіозного борця з бездуховністю Віталія Мілонова до Держдуми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?