Україна в числі лідерів: реформа від Мін'юсту заслужила високу оцінку
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна в числі лідерів: реформа від Мін'юсту заслужила високу оцінку

Україна в числі лідерів: реформа від Мін'юсту заслужила високу оцінку
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив про участь у міжнародній експертній зустрічі, на якій була високо оцінена впроваджена в Україні система безоплатної правової допомоги.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
"Узяв участь в експертній зустрічі міністерського рівня, спільно організованій Організацією економічного співробітництва та розвитку і Мережами фондів відкритого суспільства. Відкрив захід генсек ОЕСР Ангел Гурія, який зазначив, що доступне і чесне правосуддя є ключовою передумовою сталого розвитку держави і суспільства. У зв'язку з цим своєчасне і результативне надання БПД з цивільних справ є важливим для вирішення проблем людей в сфері житлового забезпечення, освіти та охорони здоров'я", - написав міністр.
За його словами, Ангел Гурія назвав Україну серед лідерів в організації надання БПД.
"Я, в свою чергу, поділився досвідом запуску в Україні понад 400 бюро правової допомоги на рівні територіальних громад. Їхнє головне завдання - дати людям доступ до правової інформації та консультації, створити реальні можливості для вирішення життєвих проблем правовим шляхом. Підбив підсумки дискусії Президент Мережі фондів відкритого суспільства Кріс Стоун. Він зазначив сміливість і унікальність досвіду України, якій, щоб відкрити людям доступ до права і правосуддя, довелося ліквідувати понад 600 старих органів юстиції та направити вивільнені ресурси на розвиток нового інституту сучасного зразка - системи БПД", - зазначив глава Мін'юсту.


\






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?