В Одеській області йде загадкова війна за супермаркети: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

В Одеській області йде загадкова війна за супермаркети: з'явилися фото

В Одеській області йде загадкова війна за супермаркети: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

В Одеській області невідомі захоплюють супермаркети, зокрема, 18 вересня в Південному і Чорноморську Одеської області захопили два супермаркети мережі "Віртус".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Re:пост".
Згідно з інформацією видання, в супермаркеті "Віртус" в Південному о 6 ранку 18 вересня з'явилися близько 50 озброєних чоловіків. Також повідомляється, що невідомі увірвалися на територію гуртожитку, де проживали співробітники супермаркету, і влаштували конфлікт, спробувавши вигнати на вулицю всіх проживаючих.
За словами очевидців, почалася бійка. Видання також зазначає, що співробітники Південського міського відділу поліції лише спостерігали за тим, що відбувається. Озброєні люди зайняли територію супермаркету і гуртожитки, при цьому співробітники написали заяву в поліцію.
У той же час видання відзначає, що керівництво супермаркету було поінформовано про майбутнє захоплення: 15 вересня магазин був закритий на "переоблік", також на підмогу були нібито викликані люди, які повинні були перешкодити захопленню магазину в Південному.
Згідно з даними видання, причиною захоплення супермаркету стала майнова суперечка, при цьому рішення суду поки немає.
Також 18 вересня аналогічний напад на магазин "Віртус" стався в Чорноморську (колишньому Іллічівську) на вулиці Парковій, 2. Згідно з інформацією "Думская.net", за словами свідків, кілька людей закрилися в магазині, попередньо вигнавши звідти співробітників. Поліція вела переговори із загарбниками, проте вони ні до чого не привели.
Очевидці також повідомили, що близько 12 дня поліція мала намір навіть взяти будівлю штурмом, використовуючи димові шашки. В якості причини захоплення магазину називають те, що орендар не заплатив за оренду господареві приміщення.
При цьому, як і в випадку з Південному, напередодні на вікнах магазину була повішена табличка з написом "переоблік".
"Якась київська охоронна фірма захопила магазин. Місцеві жителі зібралися і вигнали їх. Сумки вивозив персонал магазину, але всередині купа сумок, зібраних грабіжниками. Це не перший магазин, в який вони заходять і всюди одна і та ж історія. Поліція нічого не робила. Автомайдан тут просто спостерігає", - заявив виданню "УСИ" лідер одеського «Автомайдану» Євген Резвушкін.
За словами заступника начальника відділу комунікацій одеської поліції Анастасії Якубенко, "старий власник "Віртуса" і новий не могли домовитися щодо того, щоб старий вивіз всі свої речі». «Коли на місце прибули співробітники поліції, було домовлено, щоб по 5 чоловік з кожного боку поїхали в юридичну фірму, щоб надати документи з кожного боку і вивезти те, на що кожен має право", - розповіла Якубенко.
Однак, за її словами, коли представники сторін разом з поліцією повернулися до супермаркету з юридичної компанії, до супермаркету під'їхали 30 невідомих людей, які відкрили вогонь з травматичної зброї по склу магазину.
За словами Якубенко, затримати їх не вдалося, при цьому ніхто не постраждав.
"Думская.net" також зазначає, що директор "Віртуса" Тетяна Муляр звинуватила у спробі захоплення супермаркету екс-прокурора Одеської області Миколу Стоянова і одесита Валерія Вайнермана - співзасновника ТОВ "АСС" і засновника компанії "Фудмаркет".
При цьому вранці 8 вересня близько 40 чоловіків спортивної статури зайшли в торговий центр "Віртус" на проспекті Небесної Сотні, 83 в Одесі і забарикадувалися всередині.
Згідно з інформацією правоохоронців, причиною інциденту в Одесі також став судовий спір між двома підприємцями, які претендують на приміщення, в якому зараз розташований магазин мережі "Віртус".
Як повідомляв ONLINE.UA, 9 вересня в Черкасах роботу підприємства "Черкасиобленерго" заблокували невідомі, які зайняли його приміщення і прилеглу територію.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?