Порошенко на саміті ООН обрушився на Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко на саміті ООН обрушився на Росію

Порошенко на саміті ООН обрушився на Росію
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко

під час виступу на засіданні високого рівня Генасамблеї ООН на тему біженців і мігрантів в Нью-Йорку заявив про те, що агресія Росії проти України призвела до того, що близько 2 мільйонів українців стали внутрішніми переселенцями.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


За словами Порошенка, зовнішня агресія і спонсорований державою тероризм є ворогами людства в багатьох куточках світу.


«Російська збройна агресія змусила близько 1,8 млн українців шукати нову домівку в межах країни. Тому Україна опинилася серед першої десятки країн з найбільшою кількістю переміщеного населення», - заявив Порошенко.


Він також підкреслив, що всі зусилля світової спільноти будуть марні, якщо не усунути першопричини проблеми, а саме - зовнішню агресію і порушення міжнародного права.


«Ми не маємо права закривати очі на бомбардування Росією цивільних об'єктів в сирійському Алеппо або на українському Донбасі. Мова йде не тільки про дотримання гуманітарних принципів», - заявив Порошенко.


Він також наголосив на необхідності покладання відповідальності на державу, що порушує міжнародне право і фундаментальні свободи, в результаті чого цивільне населення змушене залишати свої будинки.


«Необхідно якнайшвидше розробити такий міжнародний механізм відповідальності, а також міжнародні зобов'язуючі рамки для захисту прав внутрішньо переміщених осіб», - заявив Порошенко.


Він також акцентував, що Україна забезпечує належний захист переміщених осіб, впроваджуючи відповідні рамки для гарантій їм соціального захисту, охорони здоров'я, освіти, працевлаштування.


«Наша самовіддана робота дозволила, зокрема, запобігти виникненню ще однієї суттєвої хвилі біженців в Європу», - заявив Порошенко.


Президент подякував усім урядам і гуманітарним партнерам за підтримку України, але також сказав, що «ми не можемо постійно перебувати в режимі реагування». «Нам потрібно остаточне і стійке вирішення проблеми, а саме, припинення російської агресії проти України», - сказав Порошенко.


Він наголосив на важливості політичної декларації, яка повинна бути прийнята, і яка пропонує інклюзивні рамки для розвитку подальшої співпраці та координації зусиль світової спільноти.


Порошенко при цьому закликав забезпечити належне фінансування програм ООН з тим, щоб ліквідувати розрив між виділенням коштів і реальними гуманітарними потребами, і вітав той факт, що Декларація закладає основу для реагування на потреби внутрішньо переміщених осіб. «Їх захист і підтримка - це наш моральний і політичний обов'язок», - сказав Порошенко.


Він також заявив про необхідність відновлення посади Спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань внутрішньо переміщених осіб.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше президент України Петро Порошенко наголосив на важливості отримання військової допомоги США, а також виступив гарантом безпеки летальної зброї в разі початку її поставок в Україну

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?