Гройсман зробив гучну заяву про "закон Савченко"
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман зробив гучну заяву про "закон Савченко"

Гройсман зробив гучну заяву про "закон Савченко"
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив упевненість в тому, що  так званий "закон Савченко"  потрібно скасувати або змінити, щоб справжні злочинці отримали "по зубах".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».


"Я вважаю, що закон, який був поданий в український парламент, який спростив відповідальність злочинців, дав можливість десяткам тисяч злочинців вийти сьогодні на свободу. І ви подивіться: зґвалтування, вбивства, пограбування. У більшості ці люди звільнені за так званим "законом Савченко", - сказав Гройсман в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.


«Тому ми повинні не забувати про боротьбу з бандитизмом, ми повинні не забувати, що криміналітет повинен отримати "по зубах", і це ми повинні зробити з вами спільно, в тому числі і з українським парламентом", - підкреслив прем'єр-міністр.


Він також додав, що уряд найближчим часом вийде з напрацьованою пропозицією про скасування або внесення змін до так званої «закону Савченко».


Відзначимо, 26 листопада 2015 року Верховна Рада прийняла закон авторства народного депутата від фракції «Батьківщина» Надії Савченко "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання". Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення в рахунок двох днів позбавлення волі.


За даними Генеральної прокуратури України, близько 5 тисяч осіб, які вчинили особливо тяжкі і тяжкі злочини, завдяки цьому закону вже вийшли на свободу.


Як повідомляв ONLINE.UA,  народний депутат Антон Геращенко заявив, що у вересні депутати можуть внести до ВР законопроект про скасування "закону Савченко".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?