Друзі Асада розбомбили гумконвой ООН в Сирії, є жертви
Категорія
Світ
Дата публікації

Друзі Асада розбомбили гумконвой ООН в Сирії, є жертви

Друзі Асада розбомбили гумконвой ООН в Сирії, є жертви
Джерело:  online.ua

В результаті обстрілу гуманітарного конвою Організації Об'єднаних Націй, який повинен був доставити допомогу в сирійський Алеппо, загинули не менше 12 осіб.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


"Сирійська або російська авіація завдала ударів по гуманітарному конвою в районі Алеппо, в результаті чого в понеділок загинули 12 осіб", - повідомляє Reuters з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.


За даними генерального секретаря Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, в результаті аіваудара загинули не менше чотирнадцяти добровольців сирійського арабського Червоного Півмісяця.


Як заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен, при обстрілі гуманітарного конвою, який доставляв допомогу в сирійську провінцію Алеппо, "багато хто загинув".


Також наголошується, що під обстріл потрапили склад і лікарня сирійського Червоного півмісяця.


"Я рішуче засуджую те, що трапилося в Урум аль-Кубрі", - йдеться в заяві О'Брайена, який також зазначив, що всі сторони конфлікту були проінформовані про цей гуманітарний конвой.


Раніше США висловили обурення обстрілом гуманітарного конвою ООН в Сирії. Представник Державного департаменту США Джон Кірбі заявив, що маршрут проходження конвою був відомий сирійській владі і Російської Федерації.


Як повідомляв ONLINE.UA,  командування сирійської армії під керівництвом президента Сирії Башара Асада 19 вересня заявило про вихід з оголошеної 12 вересня угоди про припинення вогню в районі міста Алеппо, яка була досягнута після довгих переговорів Вашингтона і Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?