Екс-глава ЦРУ визнав, що Захід може втомитися від України
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-глава ЦРУ визнав, що Захід може втомитися від України

Екс-глава ЦРУ визнав, що Захід може втомитися від України
Джерело:  online.ua

Україна може поставити під загрозу відносини з Заходом і США, якщо влада відмовиться проводити  боротьбу з корупцією  і здійснювати реформи, заявив екс-глава Пентагону, міністерства оборони США, колишній директор ЦРУ Леон Панетта.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Панетти  ЛІГА.net.


Відповідаючи на питання, чи є частка істини в припущенні деяких українських політиків про те, що Україна настільки геополітично важлива для США, що Вашингтон буде закривати очі на корупцію, Панетта сказав: «Я думаю, що США хочуть бачити сильну Україну: незалежну, суверенну, з стійкою економікою і армією, здатну захистити себе».


«Це те, чого США хочуть. Якщо виявиться, що з якоїсь причини український уряд не здатний впоратися з корупцією, не здатний посилити керованість держави, а українські лідери не можуть працювати разом, щоб захистити цю країну, - все це поставить під загрозу не тільки відносини з США, але і з усім західним світом», - продовжив Панетта.


«Тому в українських інтересах намагатися втілити в життя всі реформи, посилити і поліпшити ситуацію в сфері безпеки і економіки», - сказав екс-глава ЦРУ.


«Якщо Хілларі Клінтон переможе, без сумніву, вона зробить Україну одним з пріоритетів адміністрації (президента США - Ред.). Вона буде проводити жорстку політику по відношенню до Путіна (президента Росії Володимиру Путіна - Ред.), ясно дасть зрозуміти, що США будуть підтримувати НАТО і Україну», - вважає Панетта.


«Якщо Трамп (кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп - Ред.) переможе - абсолютно не можна передбачити, що він буде робити. Ніхто не розуміє точно, яка у нього буде зовнішня політика. Він говорив схвально про Путіна, він говорив божевільні речі і на наступний день міняв позицію. Ми не знаємо, яку позицію він займе, якщо його виберуть», - поділився своїми міркуваннями Панетта.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше екс-міністр оборони США і колишній керівник ЦРУ Леон Панетта висловив упевненість в тому, що надання Україні озброєння США необхідно для стримування російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?