США влаштували Кремлю виволочку за вибори в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США влаштували Кремлю виволочку за вибори в Росії

Держдеп США
США влаштували Кремлю виволочку за вибори в Росії

Після виборів до Державної думи Росії, які відбулися 18 вересня, Державний департамент США опублікував свої висновки, у якиї зазначив обмеження прав і свобод, контроль над ЗМІ та тиск на громадянське суспільство в РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву Держдепу.

"Ми визнаємо, що Центральна виборча комісія РФ провела вибори прозоро, але також відзначаємо висновки доповіді Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДИПЛ), за якими на вибори негативно вплинули обмеження фундаментальних свобод і прав, жорсткий контроль над ЗМІ та тиск на громадянське суспільство", — йдеться у заяві дипломатів.

Крім того, американці підкреслили, що вони поділяють занепокоєність спостерігачів, котрі зазначили ускладнення процесу реєстрації кандидатів через обмеження прав висуватися та надмірні вимоги до реєстрації незалежних кандидатів.

У США заявили також про зловживання адміністративним ресурсом з боку місцевої влади під час виборчої кампанії та висловили занепокоєність утисками представників опозиції.

Держдеп закликав російську влади вжити відповідних заходів у відповіднсті до рекомендацій спостерігачів.

"Як і скрізь, люди в Росії заслуговують вільних, справедливих і прозорих виборів, а також лідерів, які відповідальні перед тими, кого вони представляють", - зазначає Держдеп.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у Євросоюзі заявили про невизнання російських виборів на території окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?