Вбивство Жиліна: фанати ДНР в Росії висунули гучне звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивство Жиліна: фанати ДНР в Росії висунули гучне звинувачення

Вбивство Жиліна: фанати ДНР в Росії висунули гучне звинувачення
Джерело:  online.ua

Російські прихильники бойовиків так званої ДНР звинуватили у вбивстві ватажка сепаратистського харківського угруповання «Оплот» Євгена Жиліна під Москвою нинішнього ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook українського журналіста і блогера Дениса Казанського.
«Євген Шабаев, який є представником ОД "Донецька республіка" в Росії, звинувачує в цьому вбивстві Захарченка. За його словами, Жиліну було відомо багато всякої непривабливої інформації про те, як Захарченко потрапив в "Оплот", і Захарченко був зацікавлений в його смерті», - написав Казанський.
У своєму блозі він опублікував також відповідні скріншоти.



За словами Шабаєва, Жилін знав про неприємні для Захарченка факти його біографії, і тому був для нього незручний, а також незручний для своїх кураторів.


«Його вбивство Шабаєв ставить в один ряд з ліквідацією інших активних діячів "російської весни" - Мозгового, Дрьомова, Іщенка і Бєднова», - пише Казанський своєму блозі.


"Убитий Женя Жилін. Заарештовано мера Зугреса Абрамова, неясна доля гуманітарного батальйону "Ангел", що перебуває під арештом в «МГБ» «ДНР». Для мене очевидна версія вигоди Захара у всіх цих випадках. Женя знав, як і хто привів в Оплот "полковника", як його виводили в "рятівники", - написав Шабаєв в соцмережі.




Відзначимо, угруповання «Оплот» було створено в 2010 році колишнім офіцером МВС України Євгеном Жиліним. 16 квітня 2014 «активісти» «Оплоту» під керівництвом Жиліна та Олександра Захарченка захопили будівлю міської ради в Донецьку.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Євгена Жиліна застрелили в ресторані "Вітерець" в селищі Горки-2 в Підмосков'ї 19 вересня. При цьому його супутник, Андрій Козирєв, був важко поранений

.


Раніше з'явилася версія про те, що

Жиліна могли застрелити через борги, які він наробив в Україні

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?