Атака на гумконвой в Сирії: в США дуже жорстко висловилися про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Атака на гумконвой в Сирії: в США дуже жорстко висловилися про Росію

Атака на гумконвой в Сирії: в США дуже жорстко висловилися про Росію
Джерело:  BBC

США мають намір переглянути співпрацю з Росією в Сирії після удару по конвою в районі Алеппо, в результаті якого загинули 12 співробітників гуманітарних організацій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
"Ми не знаємо, чи можна ще що-небудь врятувати. Зараз росіяни повинні дуже швидко продемонструвати серйозність намірів, тому що інакше не буде чого продовжувати і нічого рятувати", - заявив високопоставлений американський чиновник, коментуючи можливе розірвання домовленостей США і Росії.
Ця заява була зроблена на тлі обурення американців після атаки на конвой, відповідальність за яку вони покладають на Росію.
У свою чергу, спостерігачі сирійської Обсерваторії з прав людини повідомили, що авіаудар був завданий російськими або сирійськими літаками.
Також вони заявили, що в результаті авіаудару загинули сирійські волонтери і водії Червоного Півмісяця, які везли допомогу 78 тисячам жителів Алеппо.
В ООН також підтвердили інформацію про напад на гуманітарну колону біля підконтрольного сирійським повстанцям міста Урум аль-Кубра.
Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайан заявив, що якщо "жорстокий напад" буде визнано навмисним, його прирівняють до військового злочину.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в соціальних мережах удар по гуманітарному конвою в Сирії назвали «отвєточкой в російському стилі».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?