У Авакова назвали три версії убивства Жиліна
Категорія
Події
Дата публікації

У Авакова назвали три версії убивства Жиліна

У Авакова назвали три версії убивства Жиліна

Ймовірними мотивами убивства ватажка-утікача харківського сепаратистського угрупування «Оплот» Євгена Жиліна могли стати помста, борги або операція російських спецслужб.
Про це заявив радник глави МВС України Зорян Шкіряк, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"З огляду на те, що Жилін був людиною неадекватною, я не виключаю, що він "нарвався" на тих, кому це не сподобалося. Як кажуть в народі, почав "бикувати" і його за це застрелили", - припустив він.
Крім того, Шкіряк не виключив і вірогідність комерційних розборок.
У той же час радник Авакова додав, що «це може бути і робота російських спецслужб, і тут є два варіанти - або ліквідація свідка злочинів РФ проти України, або імітація вбивства».
Він підкреслив, що «Жилін знав досить багато, адже працював безпосередньо з російськими спецслужбами, він брав участь через Росію у фінансуванні терористичних організацій», а тому варіант з його ліквідацією росіянами «безумовно, може мати місце".
Тим часом, не можна виключати і інсценування смерті бойовика, який згодом почне життя "з чистого аркуша", і якого можна використовувати для здійснення тих чи інших "злочинних спецоперацій проти інших держав", зокрема, проти України.
Як повідомляв ONLINE.UA, російські фанати ДНР звинуватили у вбивстві Жиліна нинішнього ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка.
Нагадаємо, Євген Жилін був застрелений в ресторані "Вітерець", в елітному селищі Горки-2 під Москвою. При цьому його супутник, Андрій Козирєв, був важко поранений.
Також з'явилася версія про те, що Жиліна могли застрелити через борги, які він наробив в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?