Рада винесла гучну постанову щодо виборів у Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада винесла гучну постанову щодо виборів у Росії

Верховна Рада України
Рада винесла гучну постанову щодо виборів у Росії

Верховна Рада ухвалила рішення не визнавати результатів виборів до Держдуми Росії, що відбулися 18 вересня, в тому числі і на території окупованого Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
За ухвалення «Заяви Верховної Ради України з приводу невизнання Україною виборів в Державну Думу Федеральних зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів і правових наслідків і, відповідно, складу, повноважень, актів і рішень Державної Думи Федеральних зборів Російської Федерації сьомого скликання» проголосували 264 народних депутати.
Українські депутати також звернулися до Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій з проханням не визнавати результатів виборів Держдуми РФ, а також її склад, повноваження та прийняті нею рішення.
Причиною такого рішення Верховної Ради стало проведення голосування на території окупованого Криму.
Нагадаємо, раніше українські дипломати направили Росії ультиматум з вимогою відмовитися від проведення виборів на окупованому півострові.
У відповідь Москва зробила нахабну заяву, відмовившись прислухатися до протестів України.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Євросоюз відмовився визнати результати виборів до Держдуми РФ, які пройшли на території окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?