Пропагандистський російський канал виявився заборонений в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Пропагандистський російський канал виявився заборонений в Білорусі

Пропагандистський російський канал виявився заборонений в Білорусі

З'ясувалося, що трансляція головного російського пропагандистського телеканалу "Росія 24" заборонена в Білорусі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Білоруський партизан".
Несподіваний факт став відомий в результаті скандалу між директором однієї з бензозаправок під містом Стовпці і журналістом Глібом Лободенком. Журналіст просив переключити канал "Росія 24", який транслювався на заправці, але співробітники послалися на наказ керівництва і відмовилися це зробити. На думку директора, цей телеканал найбільш повно відображав події, що відбуваються в світі.
Після того, як Лободенко звернувся зі скаргою на АЗС, завідуюча сектором телебачення і радіомовлення Міністерства інформації Білорусі Надія Бєльська пояснила, що трансляція "Росії 24" незаконна не тільки на заправці, а й по всій Білорусі.
Виявилося, що в громадському місці можна транслювати лише дев'ять базових білоруських каналів, в число яких не входить "Росія 24". Крім цього, на території Білорусі дозволена трансляція 209 іноземних телеканалів, і серед них теж немає цього каналу.
«Ми отримали хороший інструмент для боротьби з усіма каналами, крім дев'яти, включених в список для поширення, - резюмує журналіст. - Тепер уже директору АЗС Кулаку загрожують два суди. Перший - за трансляцію каналу, а другий - за відповідь на моє білоруськомовне звернення в книзі скарг по-російськи".
Як повідомляв ONLINE.UA, замість 77 заборонених до трансляції в Україні телеканалів можуть ввести телеканали Південної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?