Вбивство Жиліна: з'явилися подробиці про бізнес сепаратиста в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивство Жиліна: з'явилися подробиці про бізнес сепаратиста в Росії

Вбивство Жиліна: з'явилися подробиці про бізнес сепаратиста в Росії
Джерело:  Gazeta.ru

Х арківський сепаратист-утікач Євген Жилін, який був застрелений 19 вересня в підмосковному ресторані, за місяць до своєї загибелі відкрив у Росії два підприємства.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Газета. Ru.
Підприємства ТОВ «Оплот» і ТОВ «Русь» займалися охоронним бізнесом і, за однією з версій слідства, Жиліна могли вбити конкуренти.
«І Євген, і його товариші, які мали бойовий досвід, нерідко залучалися для охорони різних заходів. Також їх послугами користувалися бізнесмени. Але все це було напівлегально», - розповів один зі знайомих убитого.
За його словами, Жилін хотів легалізуватися на ринку охоронних послуг і в серпні 2016 року зареєстрував бізнес разом зі своїми партнерами з Підмосков'я.
Співзасновниками одного з них, ТОВ «Оплот», разом з убитим, стали Анатолій Орбан, Андрій Алексахін і Андрій Блинников (у всіх частка 25%). Друге підприємство, ТОВ «Русь», було організовано тими ж людьми.
Згідно зі статутними документами, обидва підприємства повинні вести діяльність в області права.
«Його бійці займалися перевезенням грошей, і цілком можливо, що він міг перейти комусь дорогу. Або він міг не поділити щось зі своїми бізнес-партнерами. Слідство зараз буде відпрацьовувати всі версії», - розповідає журналістам працівник правоохоронних органів.
У той же час бізнес-партнер Жиліна Анатолій Орбан від спілкування зі ЗМІ категорично відмовився.
Як повідомляв ONLINE.UA, російські фанати ДНР звинуватили у вбивстві Жиліна нинішнього ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка.
Нагадаємо, Євген Жилін був застрелений в ресторані "Вітерець", в елітному селищі Горки-2 під Москвою. При цьому його супутник, Андрій Козирєв, був важко поранений.
Також з'явилася версія про те, що Жиліна могли застрелити через борги, які він наробив в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?