Бойовики ДНР зробили гучну заяву щодо "дітей-диверсантів"
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР зробили гучну заяву щодо "дітей-диверсантів"

Бойовики ДНР зробили гучну заяву щодо "дітей-диверсантів"
Джерело:  Новини Донбасу

У ДНР заявили, що ватажок бойовиків Олександр Захарченко може помилувати неповнолітніх жителів Ясинуватої, яких звинувачують у скоєнні диверсій, а саме в підриві цивільних і військових об'єктів.
Про це заявила "міністр юстиції ДНР" Олена Радомська, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новости Донбасса".
"Наскільки мені відомо, Дар'я Морозова ("омбудсмен ДНР", - ONLINE.UA) подала клопотання главі "Донецької народної республіки" про їх помилування і, можливо, при позитивному рішенні буде прийнято указом глави помилування їх від відбування міри покарання", - сказала Радомська.
При цьому вона нагадала, що згідно з "законодавством ДНР", всі затримані перебувають у віці несення повної кримінальної відповідальності.
Стаття 229 "УК ДНР" (терористичний акт), яку інкримінують затриманим, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 20 років з обмеженням свободи на термін від одного року до двох років.
Найстарший затриманий, Богдан Ковальчук, 1998 року народження, - єдиний повнолітній обвинувачений у цьому кримінальному провадженні.
Як повідомляв ONLINE.UA, Ковальчука і його чотирьох друзів звинувачують у підриві автомобілів цивільних осіб, військової машини зв'язку, багатоцільового транспортера, службового автомобіля Ясинуватського відділу "МВС" та інших цивільних і військових об'єктів. За словами затриманих, диверсії вони здійснювали за грошову винагороду від співробітника української спецслужби, який нібито також погрожував підліткам розправою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?