Атака на гумконвой в Сирії: з'явилися нові подробиці і цинічна заява Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Атака на гумконвой в Сирії: з'явилися нові подробиці і цинічна заява Росії

Атака на гумконвой в Сирії: з'явилися нові подробиці і цинічна заява Росії
Джерело:  online.ua

Результатом авіаудару по машинах гуманітарного конвою в околицях сирійського Алеппо стала загибель понад 20 осіб, в тому числі співробітника «Червоного Хреста і Червоного Півмісяця».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт організації.
«Близько двадцяти мирних жителів і один співробітник сирійського Арабського Червоного Півмісяця загинули, розвантажуючи вантажівки з гуманітарною допомогою», - йдеться в заяві.
Крім того, повідомляється, що «більша частина допомоги була знищена».
«Атака позбавила тисячі мирних жителів такого необхідного харчування та медичної допомоги», - додали там.
Також "Червоний Хрест" закликав міжнародне співтовариство забезпечити захист співробітників гуманітарних організацій і волонтерів.
"Ми не є частиною цього конфлікту", - зазначили в організації.
Тим часом, в міноборони Росії, яку США підозрюють в організації атаки, відповіли на звинувачення цинічною заявою.
Зокрема офіційний представник відомства Ігор Конашенков розповів, що авіація РФ не завдавала ударів по вказаному району, а російські фахівці не помітили слідів застосування авіації на місці трагедії, передає Інтерфакс.
"Ми уважно вивчили відеозйомки так званих "активістів" з місця подій і не знайшли ніяких ознак потрапляння по автоколоні будь-яких боєприпасів. Відсутні відповідні воронки, автомобілі не мають пошкоджень корпусу і розломів конструкцій від вибухової хвилі авіабоєприпасу", - заявив він.
Крім того, Конашенков додав, що «все продемонстроване на відеокадрах - прямий наслідок пожежі вантажу, який дивним чином почався одночасно з проведенням масштабного наступу бойовиків на Алеппо".
Як повідомляв ONLINE.UA, після удару по конвою з допомогою ООН вирішила призупинити всі гуманітарні операції в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?