Стало відомо, на що Путіна штовхає страх перед переворотом
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, на що Путіна штовхає страх перед переворотом

Стало відомо, на що Путіна штовхає страх перед переворотом
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін побоюється перевороту як зовні Кремля, так і всередині, і тому може створити силове "суперміністерство" МДБ, а також віддати президентське крісло наступнику не з найближчого оточення.
Про це йде мова в звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні ONLINE.UA.
"Результати виборів дають Путіну повноваження балотуватися на четвертий президентський термін у 2018 році. Чи буде він балотуватися, це інше питання. Він дав зрозуміти, що втомився бути президентом і розглядає питання наступника (хоча Путін, безсумнівно, як і раніше, буде закулісним ляльководом)", - йдеться в повідомленні.
"Більш того, президент РФ недавно припустив, що на зміну йому повинен прийти хтось не з його найближчого оточення, що відображає зростаючу ізоляцію Путіна всередині системи, яку він створив. Все більше і більше клани, які прийшли до влади разом з Путіним, конкурують за обмежені ресурси, активи і владу, кидаючи виклик президенту. Для того, щоб зберегти свою владу, російський лідер уже почав міняти деяких з найвпливовіших людей в країні. Він навіть створив свої особисті війська (гвардію РФ, - ред.), що відображає прояв його зростаючих побоювань щодо перевороту зовні або всередині Кремля", - продовжили в Stratfor.
"Протягом кількох тижнів перед виборами у всій російській пресі ходили чутки, що після голосування Путін проведе перестановки в уряді, щоб залучити нових людей, які будуть підзвітні тільки йому. Незалежно від того, чи підтвердяться ці чутки, в Кремлі, здається, назрівають зміни. У понеділок джерело зі служби безпеки сказало російським ЗМІ, що Путін планує створити "суперміністерство" (так зване Міністерство держбезпеки - ред.) під його ж безпосереднім керівництвом", - резюмували в розвідці.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Путин закончил клоунаду и готовит жесткие решения - разведчики из США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?