У Литві гучний скандал через чиновника, який одружився із "росіянкою" з Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

У Литві гучний скандал через чиновника, який одружився із "росіянкою" з Криму

У Литві гучний скандал через чиновника, який одружився із "росіянкою" з Криму

У Литві вибухнув скандал через офіцера, аташе з питань оборони в Росії Саулюса Піктурни, який одружився з мешканкою окупованого Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Росія".

Призначений в серпні аташе з питань оборони Саулюс Піктурна недавно одружився з кримчанкою, у неї був український паспорт, згодом вона отримала і російський паспорт. За даними ЗМІ, розслідування відносно Піктурни почала військова розвідка Литви.

"Рішення про його відкликання було ухвалене за його власним проханням з урахуванням змін його сімейних обставин", - повідомило військове відомство Литви.

Міністр оборони республіки Юозас Олякас у вівторок сказав журналістам, що в зв'язку з даною ситуацією відомство звернулося у Другій департамент оперативних служб, щоби з'ясувати всі обставини.

"Ми всі зараз з'ясуємо, він зараз в Литві, ми уточнимо деталі. Поки я б не хотів давати жодних оцінок, тому що попередня інформація дуже різна", - сказав Олякас.

За його словами, коли Піктурну направляли працювати в Росію, він був одружений із литовкою.

У короткому прес-релізі Міноборони також зазначено, що рішення щодо Піктурни погоджено з МЗС Литви, про нього повідомлено посольству Росії в Литві.

"Полковник Піктурна переводиться в резерв міністерства оборони. Незабаром буде розпочато процес вибору і призначення нового аташе оборони", - вказали в Міноборони.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше рішення глави Чечні Рамзана Кадирова про початок військових навчань викликало скандал в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?