Звільнений з полону ЛНР Жемчугов розповів, як потрапив до бойовиків: з'явилося відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Звільнений з полону ЛНР Жемчугов розповів, як потрапив до бойовиків: з'явилося відео

Звільнений з полону ЛНР Жемчугов розповів, як потрапив до бойовиків: з'явилося відео
Джерело:  ТСН

Звільнений з полону ЛНР Володимир Жемчугов розповів журналістам про те, як потрапив до бойовиків, а також про свій стан здоров'я.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За словами Жемчугова, на Луганщині діють партизанські загони, до одного з них він і належав. Після виконання бойового завдання чоловік підірвався на старому мінному полі, яке залишилося від бойових дій 2014 року. Зрозумівши, що не вмирає, Жемчугов поповз до дороги, щоби кинутися під машину і таким чином уникнути полону.

"У полон не хотів, тому що полон - це тортури, а під тортурами люди ламаються, можна щось розповісти, зрадити", - пояснив він.

Однак біля дороги його підібрали, прокинувся він уже в реанімації, після якої відразу почалися допити.

Жемчугов також говорить, що його не катували під час допитів, а лише тиснули психологічно, оскільки через поранення він був у дуже важкому фізичному стані. Зокрема, йому погрожували ув'язненням і обіцяли відвезти на лікування в Москву і перевезти його сім'ю в Луганськ, якщо він погодиться на співпрацю з бойовиками.

"Коли зрозуміли, що катувати мене немає сенсу, я і так весь понівечений, але мене чомусь обколювали, я таке щось пам'ятаю - відповідав на якісь питання начебто марив. Потім мені казали ті, хто мене охороняв, що все за мною записували, що я тоді сказав. Але я радий, що я витримав і не зрадив", - розповів колишній бранець ЛНР.

За словами Жемчугова, який на даний момент проходить обстеження в лікарні Києва, в першу чергу йому рятуватимуть зір, потім - уражені осколками внутрішні органи, а вже потім будуть протезувати руки.

Чоловік зазначив, що зараз він бачить тільки лівим оком і дуже погано, кольори розрізняє лише поблизу.

Жемчугов також скаржиться на важкий психічний стан.

"Три теми - це моє здоров'я, моя сім'я і що зі мною буде в майбутньому - про це важко говорити, сприймати, я не можу себе контролювати тут. Зламали мені психіку в цьому плані", - розповів він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше соцмережі зворушило відео повернення Жемчугова додому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?