Бойовики добивали поранених на Донбасі українців: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики добивали поранених на Донбасі українців: з'явилися подробиці

Бойовики добивали поранених на Донбасі українців: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Правозахисник Олексій Біда, очевидець "російської весни" 2014 року, з якої почалася війна на Донбасі, розповів, що поранених українців бойовики ДНР добивали пострілом в голову.


Про це Біда сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Якщо говорити про випадки, коли вдалося ідентифікувати злочинців. Одне з наших підрозділів, яке виконувало глибоку розвідку, потрапило в засідку. І після бою поранених солдатів і офіцерів просто добивали пострілом в голову", - зазначив він.


"Після цього самі ж так звані" ополченці "зняли відео того, що відбувається, і на цьому відео видно кульові отвори в головах. Поруч з убитими якісь джгути поруч лежать: видно, що поранені не встигли їх самі собі накласти. Їх добили в голову", - додав Біда.


За його словами, деякі з тих, хто вижили, зараз дають свідчення, а командира підрозділу ідентифікували за описом.


"З цього підрозділу кілька людей залишилося серед живих. Вони дають свідчення. І ми ідентифікували командира цього підрозділу - по позивному і приблизному опису ми знайшли цю людину, визначили її ім'я і прізвище", - сказав правозахисник.


Повний текст  інтервью читайте на ONLINE.UA: Бойовики ДНР для залякування полонених відрізали людям голови - правозахисник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?