В Україні зробили гучну заяву про пенсії для Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні зробили гучну заяву про пенсії для Донбасу

В Україні зробили гучну заяву про пенсії для Донбасу

Український бюджет не може собі дозволити виплачувати пенсії і соціальну допомогу «мертвим душам» на окупованих територіях Донбасу.
Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
"Для української сторони стоїть гостро питання процедура верифікації (перевірки - Ред.) призначення та відновлення соціальних і пенсійних виплат, адже через відсутність органів державної влади на сході України неможливо отримати доступ до реєстрів", - написала вона.
Депутат зазначила також, що питання соціальних виплат на окупованих територіях порушувалися "під час дискусії з європейськими партнерами".
"Українська влада не може виконувати свої повноваження на окупованих територіях, де не працюють українські пенсійні фонди, банки, пошта. Тому пенсіонери змушені реєструватися як внутрішньо переміщені особи", - повідомила вона.
Геращенко додала, що, за її інформацією, на сьогодні пенсії отримують 505,8 тисяч внутрішньо переміщених осіб.
"Очевидно, що левова частка цих літніх людей проживає на окупованих територіях, але щомісяця їздить отримувати пенсії в підконтрольні українській владі населені пункти", - зазначила депутат.
У той же час «станом на серпень 2014 року на обліку в Пенсійному фонді України перебували 1 млн 278,2 тисячі пенсіонерів, і за станом на 1 вересня 2016 до органів Пенсійного фонду України за відновленням виплати пенсії не звернулися лише 149 тисяч чоловік", - додала вона.
"Виплачувати пенсії "мертвим душам" - ми собі дозволити не можемо", - резюмувала Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше утікач-екс-прем'єр України Микола Азаров через суд з Москви зажадав відновити нарахування української пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?