В армії розгорається скандал через тисячі зіпсованих автоматів: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

В армії розгорається скандал через тисячі зіпсованих автоматів: опубліковані фото

В армії розгорається скандал через тисячі зіпсованих автоматів: опубліковані фото

Чиновники Міністерства оборони в черговий раз «відзначилися», вклавши величезні гроші в «покращення» автоматів, які в підсумку виявилися непристосованими для стрільби.
Про це розповів відомий волонтер і активіст Роман Доник, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Зустрічаємо 4 000 стволів, безнадійно зіпсованих за наші з вами гроші. Чотири тисячі нових автоматів АК-74 спотворили під виглядом апгрейда. За левову частку своїх прибутків. За вкраденою і криворуко скопійованою ізраїльською технологією обважень», - написав він.
Волонтер додав, що були витрачені «реально великі гроші, які заплатили не тільки за роботу (халтуру), але і за роботу конструкторського бюро яке рукожопо копіювало готовий виріб».
«Був автомат з дерев'яним прикладом. Замість цього відламали приклад і на трьох винтиках прикрутили трубку з пристроєм, який має робити приклад таким, що складається. Назвали це АКМ-ТК і АК-ТК. Три гвинтики, якими кріпиться новий приклад, після 40-50 пострілів розкручуються», - підкреслив він.
За словами Доника, ці гвинтики в разі втрати не можна «звідкись відкрутити».
«Гвинтики непрості. Два гвинтики М4 з кроком 0,5 головка шліц плоский і 1 гвинт М6 крок 0,75 голова хрест. Рідкісний тип. Але це не все. Сама петля, яка повинна складати приклад і жорстко фіксувати в розкладеному положенні, з люфтом. Просто бовтається», - перерахував він.
Крім того, є й інші недоробки.
«Конструкція алюмінієвої цівки з колліматором. Газовідвідна трубка - частина ложа. Тепло віддається трубкою цев'ю і гріє колліматор. Є випадки поломки. Але і це не все. Після чистки газовідводу колліматор треба пристрілювати заново. Або не чистити газову трубку. Але і це не все. Відкинути це неможливо, тому що завод, який отримав це замовлення на сотні тисяч доларів, відфрезерував затильник (задню частину ствольної коробки). І тепер навіть повернути весло не вийде», - заявив волонтер.
За словами Доника, «виглядають ці автомати типу круто. Але в експлуатації - цілковите лайно».
«Ми спеціально вичікували і збирали інформацію по трьох підрозділах. Скрізь хвороби однакові. Приклади бовтаються після двох відстріляних магазинів. Бій на один повний боекоплект, гвинтики випадають, і цими автоматами можна користуватися як самопалами. Ну і кийками. У всіх, у кого є автомати, бовтаються приклади», - додав він.
Активіст емоційно додав, що користувачі цих виробів «чуваки суворі, десант, спецназ, скаржитися і рапорти писати западло, терплять, колхозят».
«Але зараз боїв немає. А ось почнеться заміс, а під час нього приклади масово відлітати почнуть і 200-ті (убиті - Ред.) косяками. Кого звинувачувати будемо? Або знову "Герої не вмирають" і по домівках? А ці суки зрубали грошей і зіпсували 4000 автоматів, посміються і поїдуть у відпустку на море. Бо заробили на лохах», - обурюється волонтер.
Також Доник поставив відповідальним особам одне питання: «Який зразок був на випробуваннях і хто проводив ці випробування, він вже сидить?».
Волонтер посилається на повідомлення свого колеги Макса Ржевського, який також досліджував це "доопрацювання" і окремо розповів про занадто велику вагу "поліпшеного" автомата.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в США зробили резонансну заяву про постачання летальної зброї для України в разі обрання президентом Дональда Трампа.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?