Ватажки ДНР здивували реакцією на вбивство Жиліна
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажки ДНР здивували реакцією на вбивство Жиліна

Ватажки ДНР здивували реакцією на вбивство Жиліна
Джерело:  Дощ

Ватажки бойовиків так званої ДНР відмовляються коментувати убивство керівника харківської антиукраїнської організації «Оплот» Євгена Жиліна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дождь.
На жодному з «офіційних» ресурсів так званої ДНР не опубліковані заяви ватажків бойовиків, які також утримуються від коментарів у засобах масової інформації. Прес-секретар ватажка ДНР Олександра Захарченка заявила телеканалу Дождь, що «на цю тему глава ДНР не висловлюється».
Голова так званої «Народної ради» Денис Пушилін також зазначив, що не може коментувати вбивство Жиліна.
«Дивіться, я взагалі не в курсі цієї ситуації. Тому навряд чи чимось зможу допомогти», - сказав він.
Колишній лідер сепаратистів Олександр Бородай стверджує, що з покійним лідером «Оплоту» зустрічався всього двічі.
«Чесно кажучи, не хочу. Мені сказати нічого абсолютно. Я його знав, так би мовити, не те щоб знав. Я з ним бачився два рази в житті. Що я повинен вам коментувати?», - сказав сепаратист.
Раніше Бородай повідомляв Коммерсанту, що з Жиліним бачився під час знайомства з Захарченком і вдруге - в 2015 році в Москві в гостях у Ігоря Маркова, колишнього депутата Верховної Ради і лідера одеської партії «Родина».
Крім того, колишній народний депутат від Партії регіонів і "спікер парламенту" так званої "Новоросії" Олег Царьов розповів в інтерв'ю Дождю, що Жилін був пов'язаний з ватажком бойовиків ДНР Захарченком.
"Так, я знав його (Жиліна - ред.) особисто. І дійсно, Олександр Захарченко був керівником донецької філії організації «Оплот», яку очолював Жилін", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, поранений товариш Жиліна розповів співробітникам Слідчого комітету РФ, що зустріч в Підмосков'ї, на якій відбулося вбивство, була пов'язана з вугіллям на окупованому Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?