Луценко шокував новими цифрами злочинності в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Луценко шокував новими цифрами злочинності в Україні

Луценко шокував новими цифрами злочинності в Україні
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні Верховної Ради 21 вересня заявив про різке зростання злочинності в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря Генпрокурора Лариси Сарган.
Генпрокурор зазначив, що до початку 2016 року в Україні зафіксували 410 тис кримінальних злочинів, що на 25% більше, ніж зареєстрували в 2015 році. "Кримінальна ситуація загострюється. + 25% в порівнянні з минулим роком. Це стартова цифра...", - цитує Луценка прес-секретар.
У той же час кількість грабежів зросла на 40%, кількість крадіжок, - на 38%, розбійних нападів, - на 30%, кількість викрадень, - на 16%.
"Українська правда" передає, що Генпрокурор також заявив про зростання кількості умисних вбивств в мирних областях України: "МВС каже про зменшення кількості (умисних вбивств - ред.) з 2,1 тис до 1,2 тис в цьому році. Але, якщо придивитися по областях, то всі зменшення досягнуті за рахунок Донецької області з 1170 до 229 за рахунок заморожування активних військових дій, - сказав він. - у той же час кількість вбивств зросла в мирній Закарпатській, Івано-Франківській, Херсонській, Львівській, Київській та інших областях".
Крім іншого, за інформацією Еспресо.TV, в Києві кількість кримінальних злочинів, скоєних в громадських місцях, зросла в 2,3 рази.
"Спостерігається криміналізація громадських місць, злочинність в громадських місцях зросла на 55%. У Києві в громадських місцях скоєно 25 тис кримінальних злочинів майже за півроку, що в 2,3 рази більше, ніж в минулому році. Майже кожне 3 вбивство в громадських місцях відбувалося в Києві", - сказав Юрій Луценко.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Юрій Луценко розповів про розкриття схеми ухилення від податків на 150 млн грн, яка зачіпала 18 областей України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?