Порошенко в ООН зробив резонансну заяву про Росію і Сирію
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко в ООН зробив резонансну заяву про Росію і Сирію

Порошенко в ООН зробив резонансну заяву про Росію і Сирію
Джерело:  УНН

Президент України Петро Порошенко оголосив, що Росія зробила з анексованого Криму військову базу, з території якої поставляє зброю і військових в Сирію.
Про це він заявив в ході засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку щодо ситуації в Сирії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
На думку глави держави, дії Росії в Сирії можна порівняти з її участю в конфлікті на Донбасі. "Конфлікт в Сирії і події в Україні розвиваються за схожим сценарієм, - сказав він. - Зовнішня підтримка Росією конфлікту в Сирії, як і в Україні - це спосіб отримати важелі тиску".
Також Порошенко жорстко розкритикував Радбез ООН, який, на його думку, зробив недостатньо як для забезпечення миру і безпеки в Сирії, так і для врегулювання ситуації на українському Донбасі.
"Рада безпеки ООН, перш за все, не змогла забезпечити мир і безпеку в Сирії. Це підриває всі основи Ради безпеки. Недостатні дії Ради безпеки і щодо конфлікту в Україні, і окупації Криму", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, на засіданні ООН, присвяченому темі біженців і мігрантів, Порошенко заявив, що агресія Росії призвела до того, що близько 2 млн громадян України стали внутрішніми переселенцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?