З'явилося відео жорстокого виступу Порошенка в ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

З'явилося відео жорстокого виступу Порошенка в ООН

З'явилося відео жорстокого виступу Порошенка в ООН
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося відео жорсткого виступу президента України Петра Порошенка на засіданні Ради безпеки ООН в Нью-Йорку, присвяченому ситуації в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112.ua".
"Сирійський режим в односторонньому порядку припинив дотримуватися режиму тиші. Це порушує принципи цієї Ради. У той же час зовнішня підтримка цього режиму Росією зробила значний внесок у цю ситуацію і в рівні бойових дій. Як і в Україні, це було частиною політики. Перш за все, для посилення бойових дій, а потім, - для самостійного виступу в якості посередника. Водночас таким чином отримувати важелі тиску. Це дуже схоже на мою країну, яка продовжує бути полігоном дуже подібної російської тактики", - підкреслив Порошенко.
"Радбез ООН в першу чергу не зміг забезпечити мир і безпеку в Сирії. Це підриває всі основи Ради безпеки. Недолік дій Радбезу і щодо конфлікту в Україні, і окупації Криму зараз перетворив Крим на потужну військову базу. Поки війна йде, велика кількість російських військових вирушає до Сирії з російських баз в Криму. Все це говорить про критичну потребу реформування Ради безпеки. Перш за все щодо права вето. Ніяке вето не повинно блокувати дії Радбезу, якщо він хоче займатися масовими звірствами в світлі таких злочинів", - додав український президент.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко заявив, що агресія Росії призвела до того, що близько 2 млн громадян України стали внутрішніми переселенцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?