Атака на гумконвой в Сирії: у Путіна видали історію з безпілотником США
Категорія
Світ
Дата публікації

Атака на гумконвой в Сирії: у Путіна видали історію з безпілотником США

Атака на гумконвой в Сирії: у Путіна видали історію з безпілотником США

У підпорядкованому президенту Росії Володимиру Путіну Міністерстві оборони Росії заявили, що в день  загоряння гумконвоя ООН в районі Алеппо  знаходився безпілотник США.


Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".


"19 вересня саме в цьому районі, в повітрі, на висоті 3600 метрів, рухаючись зі швидкістю близько 200 км\год, знаходився ударний безпілотник міжнародної коаліції, що злетів з турецької авіабази "Інджірлік", - сказав Конашенков.


"По ефективній відбивачій поверхні даний літальний апарат був ідентифікований нашими системами контролю, в повітряній обстановці, як безпілотний літальний апарат типу "Предатор". Причому, даний апарат зайшов в район населеного пункту урум-ель-Кубра, де знаходилася автоколона за кілька хвилин до її загоряння. і пішов через близько 30 хвилин. Відповідь на питання, з якою метою цей безпілотник знаходився в даній точці в потрібний час і які завдання там виконував, знають його власники. Спеціально для пана Бена Родса (замрадника президента США Барака Обами з питань національної безпеки , - ред.) пояснюємо: даний тип безпілотників може не тільки моніторити обстановку, але і наводити наземні засоби ураження, а також самостійно наносити високоточні удари по наземних об'єктах", - заявив військовий.


"Хочу підкреслити, що як і у випадку з трагедією в Дейр-ез-Зорі 17 вересня, коли в результаті авіаудару коаліції загинули і були поранені більше 200 осіб, ми не робимо голослівних висновків", - додав представник Міноборони Росії.


Нагадаємо, раніше в мережі  з'явилися докази причетності Росії до займання гумконвоя ООН під Алеппо.


Як повідомляв ONLINE.UA, на засіданні Радбезу ООН в Нью-Йорку Держсекретар США  Джон Керрі у відповідь на виступ глави МЗС РФ Сергія Лаврова про ситуацію в Сирії сказав, що вони живуть в паралельних всесвітах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?